PRO TRIAL SE

Rólunk

Egyesületünk azzal a céllal alakult, hogy népszerűsítse a kerékpáros sportokat, azon belül is a kerékpározás egyik legextrémebb válfaját a triált.
Ezen kívűl szívügyünknek tekintjük az utánpótlás-nevelés kérdését.

Öt éve, akkor még csak sportolóként, szomorúan tapasztaltuk, hogy évről évre egyre kevesebb triál versenyt szerveznek. Ezért arra gondoltunk, hogy kezünkbe véve az irányítást megszervezzük saját versenyünket.
 
Elhatároztuk, hogy olyan versenyt szervezünk, amely mind elemek mind szekciók nehézsége terén vetekszik a világkupa színvonalával. Az első rendezvényünk pozitív visszajelzéseinek (hazai és külföldi) köszönhetően a rákövetkező évben is megkaptuk a versenyszervezés jogát. Ekkor már hagyományteremtő céllal vágtunk neki a feladatnak.
 
A versenyszervezésnek köszönhetően olyan kapcsolatokra tettünk szert, amelyekkel lehetőségünk nyílt az ország egyik legnagyobb triál pályáját, a Pro Trial Zone-t, megépíteni.
 
Terveink szerint ez a pálya a felkészülés és a versenyek mellett, az utánpótlás-nevelés fontos színtere lesz.
 
Szeretnénk megismertetni az emberekkel ezt az egyedülálló extrém sportot, és megmutatni, milyen komoly felkészülést és állóképességet igényel.
 
Reméljük, igyekezetünk célba ér.

 

Küldetésünk

"A sport számos olyan dolgora felkészít, ami az élet más területén haszonssá válhat"

01
Egészségtudatos életre való nevelés
Útmutatás, hogy a fiatalok szabadidejüket hasznosan töltsék

Legfőbb küldetésünknek tekintjük, hogy hozzájáruljunk az ifjúság szabadidejének hasznos eltöltéséhez, részt vállaljunk az ifjúság és utánpótlás - sport által történő nevelő programjainak kidolgozásában, lebonyolításában, elkötelezzük magunkat a szenvedélymentes életre való nevelés mellett, népszerűsítsük a szabadidős sporttevékenységet azon belül is a kerékpáros triál és extrém sport valamint a kerékpározás, mint szabadidős tevékenységeket.

02
Ifjúsági és utánpótlás-nevelő programok szervezése

Szeretnénk az egyesületünk berkein belül rendszeresen és tartósan versenyző sportolók létszámát 20-30 fővel növelni. Hosszabb távú alapjait is le tudnánk tenni egy olyan jövőbeli elképzelésnek, mely az edzőtáboroztatást, kerékpáros rekreációt is népszerűsítené. Ehhez próba jelleggel már idén is szeretnénk szervezni egy versenyfelkészítő tábort a saját triál pályáinkon.

03
A sport színvonalának emelése nemzetközi versenyek megrendezésével

A magasabb kategóriájú besorolás megköveteli a verseny színvonalának emelését, így a világszínvonalú pályákon túl célunk, hogy a világranglistán szereplő versenyzők is megmérettessék nálunk magukat.